photo Marly Coppens

Marly Coppens Veterinary Trainer

Marly's interesse voor echografie werd al tijdens haar studie fysiotherapie in 2015 aangewakkerd. Zij studeerde met een 9,4 af op het onderwerp "Standard reference values for musculoskeletal ultrasound of the posterior tibial tendon". Na een jaar werkervaring bij B-Fysic, startte Marly met de Post-HBO studie Musculoskeletale Echografie. Binnen B-Fysic probeert zij haar expertise als echografist te benutten om aandoeningen snel en correct te diagnosticeren en te evalueren.

De passie voor dieren zat er al vroeg in en dus begon Marly in 2016 met de studie Dierfysiotherapie. Tegelijkertijd volgde zij verschillende verdiepende cursussen echografie voor zowel mens als dier in binnen- en buitenland. Begin 2019 ontving Marly het diploma Dierfysiotherapie en begon ze met het behandelen van dieren in haar eigen praktijk: "Dierfysiotherapie MARLY".

Marly deelt graag kennis met anderen en daarom heeft ze in 2016 de website Science & Equine opgericht. Science & Equine maakt wetenschappelijke kennis met betrekking tot onder andere paarden gezondheid, management en training toegankelijk voor een breder publiek. Naast het schrijven voor haar eigen website schrijft Marly ook artikelen voor verschillende paarden magazines. Daarnaast is ze in september 2020 begonnen met lesgeven aan de opleiding Fysiotherapie op de Fontys Hogeschool.