Gedoceerd door handexpert en SonoSkills-trainer Ferd Serton, is deze opleiding perfect voor iedereen die echografie wil toepassen bij de diagnostiek en evaluatie van hand- en polsklachten. Het programma bestaat uit twee delen: de basisopleiding en/of de toegevoegde advanced module. Na het voltooien van deze opleiding kun je op hoog diagnostisch niveau echografie inzetten en je patiënten voorzien van effectieve en specialistische zorg. Vergroot je expertise en schrijf je vandaag nog in!

Leerdoelen

Module 1: de basisopleiding
 • De cursist leert de theoretische en praktische grondbeginselen van musculoskeletale echografie. Tevens leert de cursist het echografie apparaat te bedienen
 • De cursist leert hoe verschillende anatomische structuren zich in echografie tonen. 
 • De cursist leert de 3 dimensionale topografische- en functionele (sono)anatomie van de laterale- en mediale elleboog, onderarm, pols, hand en vingers
 • de cursist leert het echografisch geprotocolleerd scannen van diverse structuren in de laterale- en mediale elleboog, extensoren compartimenten en carpale tunnel. Er worden kwalitatieve echobeelden gemaakt m.b.v. de SonoSkills Quality Checklist
 • De cursist leert systematisch sonopathologie te herkennen d.m.v. gebruik van de SonoSkills Pathology Checklist . 
 • De cursist krijgt (echografische) informatie over de meest voorkomende pathologieen in de laterale- en mediale elleboog, extensoren compartimenten en carpale tunnel.

Module 2: de advanced opleiding
 • Duik dieper in de complexe pols/hand anatomie en word een ware echografie-expert die subtiele afwijkingen kan detecteren en diagnosticeren.
 • De cursist leert de 3 dimensionale topografische- en functionele (sono)anatomie van de hand, duim, vingers en onderarm.
 • Verfijn je vaardigheden in het gebruik van geavanceerde echografische technieken om zelfs de meest uitdagende musculoskeletale aandoeningen in de pols/hand te onderzoeken en te evalueren.
 • De cursist leert echografie in te zetten binnen het klinisch redeneerproces van de hand en kan daarmee de bevindingen vanuit het functieonderzoek toetsen.

Trainer

Startdatum(s)

Locatie

Enraf-Nonius Experience Lab
Softwareweg 7
3821 BN Amersfoort
Netherlands

Waarom deze cursus volgen?
Musculoskeletale echografie speelt een cruciale rol bij het diagnosticeren en behandelen van patiënten met klachten in de onderarm, pols, hand, vingers en duim. In combinatie met klinisch onderzoek biedt echografie waardevolle inzichten in de anatomie, pathologie en functie van deze complexe regio. Klinisch onderzoek alleen kan soms beperkt zijn, maar met echografie kunnen we specifieke structuren visualiseren, zoals pezen, ligamenten en gewrichten. Dit stelt ons in staat om een nauwkeurige diagnose te stellen en gerichtere behandelingen te bieden. Een MSK echografie cursus verandert de professional voorgoed, met een enorme toename in anatomische kennis, pathologiebegrip en verbeterd klinisch redeneren. Het is niet alleen leuk en inspirerend, maar ook gunstig voor de zakelijke ontwikkeling van de praktijk.

4 dagen (in 2 delen):
Deze intensieve cursus van 4 dagen is speciaal ontworpen voor mensen die een focus hebben op klachten in de onderarm, pols, hand, vingers en duim regio's. De eerste twee dagen van de opleiding zijn voor mensen zonder enige ervaring op gebied van echografie die de basis willen leren. De tweede twee dagen zijn voor de cursisten uit module 1 die meteen willen doorstromen naar een advanced niveau, of voor professionals die reeds ervaren zijn in de basis, en die alleen de twee daagse advanced echografie van de pols/hand willen volgen.

Aparte delen:
Wil je alleen deel 1 of 2 bijwonen? Je kunt elk deel apart boeken. Stuur een e-mail naar info@sonoskills.com om je aan te melden!

eLearning
Natuurlijk is het ware SonoSkills DNA voelbaar in deze “blended learning” opleiding: de combinatie van on-demand beschikbare eLearning (thuis studie) en een hands-on cursus dag. Deze vorm van leren combineert de beste elementen van regulier, face-to-face onderwijs, namelijk gepersonaliseerd leren en sociale interactie. Daarnaast kunt u gedurende het opleidingstraject alle kennis over de hand/pols regio nog eens rustig, op uw eigen tempo bestuderen. Bij deze totale hands-on cursus zit de 8 uur durende eLearning inbegrepen, ter waarde van €350. Meer informatie over de online cursussen vind je in de pols module van de online foundations of MSK ultrasound, en deze SonoClass over MSK ultrasound of the hand, fingers and thumb.

Certificaat
Na afsluiting van de cursusdag ontvang je het SonoSkills certificaat "(Advanced) Wrist/Hand Ultrasound".

Alternatieve trainings opties
Mocht je interesse hebben in andere advanced cursussen van de extremiteiten, bekijk dan eens de cursussen van schouder, elleboog, heup, knie, en enkel/voet.
Wil je liever alle extremiteiten gewrichten in één keer leren, kom dan naar onze 4 daagse Advanced MSK ultrasound boot camp te Amsterdam waarin je in praktisch 4 achtereenvolgende dagen opgeleid wordt tot MSK echografie expert.
Wanneer je graag een interventionele echografie expert wil worden, overweeg dan onze ultrasound guided injections of extremity joints cursus, waarin je op overleden lichamen echogeleide injecties leert te plaatsen in de gewrichten en diverse structuren van bovenste en onderste extremiteit. Deze cursus wordt altijd fantastisch geevalueerd!

Programma

Hand/pols echografie: basis + advanced module

 • Taal Nederlands
 • Accreditatie 31 punten (KNGF), 28 punten (Keurmerk)
 • Studiebelasting 32 uren (Hands-on)
  12 uren (eLearning)
 • Lengte 4 days
 • Locatie Amersfoort Netherlands
 • Startdatum(s) See all dates
 • Trainer Ferd Serton, MSc