Leer echografie toepassen in diagnostiek en evaluatie onder begeleiding van enkel/voet expert Robert Wonink. Deze uitgebreide opleiding legt een solide basis voor voet- en enkelechografie in de eerste lijn. Verken alle gebieden van de voet en enkel gestructureerd, met focus op elk onderdeel tijdens elke sessie. Onze praktijkgerichte aanpak biedt volop hands-on ervaring met betrokken docenten. Inclusief 12 uur eLearning. Versterk je vaardigheden en schrijf je vandaag nog in!

Leerdoelen

 • Het uitvoeren van een grondig echografisch onderzoek in verschillende vlakken.
 • Normale ultrasone anatomie en veelvoorkomende normale varianten.
 • Spieren en pezen van voet en enkel herkennen.
 • Tendinopathie en partiele en totale rupturen van de achillespees en peroneus pezen herkennen.
 • Gewrichtseffusie en corpora libera herkennen.
 • Fasciitis plantaris herkennen en typeren.
 • Ganglia herkennen en onderscheiden van massief ruimte-innemende laesies.
 • Artrogene hydrops herkennen.
 • Enkelbandletsels herkennen.

Trainer

photo Robert Wonink

Startdatum(s)

Locatie

Enraf-Nonius Experience Lab
Softwareweg 7
3821 BN Amersfoort
Netherlands

Waarom deze cursus volgen?
Musculoskeletale echografie is van onschatbare waarde voor het diagnosticeren en behandelen van klachten aan het onderbeen, enkel, voet en teen. In combinatie met klinisch onderzoek biedt echografie een diepgaande blik op dit complexe gebied. Klinisch onderzoek heeft zijn beperkingen, maar echografie geeft gedetailleerde beelden van pezen, ligamenten en gewrichten. Dit leidt tot een nauwkeurige diagnose en gerichtere behandeling. Een MSK echografie cursus transformeert het leven van professionals, met een enorme toename van kennis over (functionele) anatomie en pathologie, en verbeterd klinisch redeneren. Het is niet alleen leuk en inspirerend, maar bevordert ook de zakelijke groei van de praktijk.

eLearning
Ervaar het echte SonoSkills DNA in deze "blended learning" opleiding. Geniet van de combinatie van on-demand eLearning (thuis studeren) en hands-on cursusdagen. Deze leerwijze combineert het beste van regulier onderwijs: gepersonaliseerd leren en sociale interactie. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op je eigen tempo alle kennis over de enkel/voet regio grondig te bestuderen gedurende het opleidingstraject. Ons eLearning platform kunt u net zo vaak bekijken als u maar wilt. Daarmee is het frontaal lesgeven voor het grootste gedeelte verdwenen. Luisteren naar de docent kan ook thuis. Bij deze totale hands-on cursus zit de 12 uur durende eLearning inbegrepen, ter waarde van €475. Meer informatie over deze eLearning vind je in de online cursus MSK Ultrasound of the Foot & Ankle.

Aan bod komende pathologiën
Tendinopathie, partiële en totale ruptuur van de achillespees; bursa retrocalcaneare, vetlichaam van Kager, peeslaesies peroneus pezen; effusie bovenste spronggewricht kraakbeen en cortex en corpora libera; fasciitis plantaris; hielspoor; bovenste spronggewricht vanaf ventraal en vanaf dorsomediaal, lig. talofibulare anterius en het lig. calcaneofibulare; ossale afwijkingen tibia en fibula en talusrol.

Certificaat
Na afsluiting van de cursusdag ontvang je het SonoSkills certificaat "Ankle/FootUltrasound".

Alternatieve trainings opties
Mocht je interesse hebben in andere advanced cursussen van de extremiteiten, bekijk dan eens de cursussen van schouder, elleboog, pols/hand, heup en knie.
Wil je liever alle extremiteiten gewrichten in één keer leren, kom dan naar onze 4 daagse Advanced MSK ultrasound boot camp te Amsterdam waarin je in praktisch 4 achtereenvolgende dagen opgeleid wordt tot MSK echografie expert.
Wanneer je graag een interventionele echografie expert wil worden, overweeg dan onze ultrasound guided injections of extremity joints cursus, waarin je op overleden lichamen echogeleide injecties leert te plaatsen in de gewrichten en diverse structuren van bovenste en onderste extremiteit. Deze cursus wordt altijd fantastisch geevalueerd!

Programma

Basisopleiding MSU Voet & Enkel - Level 1

Incl. eLearning, lesmap en examengeld
 • Taal Nederlands
 • Accreditatie LOOP (57 pt), NVvP (35 pt)
 • Studiebelasting 23 uren (Hands-on)
  12 uren (eLearning)
 • Lengte 4 days
 • Locatie Amersfoort Netherlands
 • Startdatum(s) See all dates
 • Trainer Robert Wonink