Ontdek de geheimen van de knieregio met deze hands-on cursus advanced MSK echografie! Gedoceerd door SonoSkills founder & trainer Marc Schmitz, biedt deze opleiding een verdieping op de algemene basiscursus echografie. Leer de diverse structuren rondom het kniegewricht, bovenbeen en onderbeen gedetailleerd onderzoeken, inclusief nieuwe transducer posities. Krijg meer inzicht in de anatomie en pathologie van de knie en verhoog je expertise op het gebied van knie echografie. Meldt je nu aan!

Leerdoelen

 • Leer nieuwe scanposities rondom het kniegewricht, bovenbeen en onderbeen
 • Train je in pathologie herkenning
 • Verbeter je diagnostisch echografisch onderzoek
 • Verdiep je in de (sono)anatomie
 • Leer je echobeeld te optimaliseren

Trainer

photo Marc Schmitz

Startdatum(s)

Locatie

Enraf-Nonius Experience Lab
Softwareweg 7
3821 BN Amersfoort
Netherlands

Waarom deze cursus volgen?
Deze cursus is sterk aanbevolen voor echografie-professionals die veel knieën zien of deze in de toekomst willen gaan zien. Vroegere cursisten hebben aangegeven dat ze aangenaam verrast waren door de enorme verbetering in hun knie-echografie na het voltooien van deze cursus. Ze benadrukten dat het volgen van de cursus absoluut de moeite waard was en dat het hun vaardigheden in het scannen van kniepatiënten met meer vertrouwen en precisie heeft verbeterd, waardoor ze in staat waren om hun patiënten beter te behandelen. De cursus omvat training in anatomie, sonoanatomie, technische scanmethoden, sonopathologie en klinisch redeneren in echografie. Het is relevant voor fysiotherapeuten, sportgeneeskundigen, orthopedisch specialisten en andere gezondheidsprofessionals met interesse in het kniegewricht.

Cursusonderwerpen
 • Zeer intensieve verdieping van alle structuren uit het basisprotocol
 • Nieuwe structuren:
  1. Pezen: diverse semimembranosis inserties
  2. Spieren: popliteus, plantaris, bovenbeen spieren
  3. Gewricht: tibiofibulair proximaal, patellofemoraal
  4. Ligamenten: voorste en achterste kruisbanden, anterolaterale band, posterior obliquus
  5. Divers: vetlichaam van Hoffa
 • Pathologie training

eLearning
In deze "blended learning" opleiding ervaart u het echte SonoSkills DNA, dat bestaat uit een combinatie van eLearning (thuisstudie) en praktijkdagen. Deze manier van leren combineert de beste aspecten van traditioneel face-to-face onderwijs, namelijk gepersonaliseerd leren en sociale interactie. Bovendien kunt u gedurende de opleiding alle kennis over de knieregio op uw eigen tempo bestuderen. Bij de praktijkdag is een 4,5 uur durende driedelige webinar over de knie inbegrepen ter waarde van €150. Dit maakt de cursus zeer compleet en waardevol. Meer informatie over de online cursus, klik hier.

Certificaat
Na afsluiting van de cursusdag ontvang je het SonoSkills certificaat "Advanced Knee Ultrasound".

Alternatieve trainings opties
Mocht je interesse hebben in andere advanced cursussen van de extremiteiten, bekijk dan eens de cursussen van schouder, elleboog, pols/hand, heup en enkel/voet.
Wil je liever alle extremiteiten gewrichten in één keer leren, kom dan naar onze 4 daagse Advanced MSK ultrasound boot camp te Amsterdam waarin je in praktisch 4 achtereenvolgende dagen opgeleid wordt tot MSK echografie expert.
Wanneer je graag een interventionele echografie expert wil worden, overweeg dan onze ultrasound guided injections of extremity joints cursus, waarin je op overleden lichamen echogeleide injecties leert te plaatsen in de gewrichten en diverse structuren van bovenste en onderste extremiteit. Deze cursus wordt altijd fantastisch geevalueerd!

Programma

Knie Masterclass - Level 2

 • Taal Nederlands
 • Studiebelasting 8 uren (Hands-on)
  4,5 uren (eLearning)
 • Lengte 1 day
 • Locatie Amersfoort Netherlands
 • Startdatum(s) See all dates
 • Trainer Marc Schmitz