Ontdek de kracht van MSK echografie met onze hands-on introductiecursus! Leer het scannen van veelvoorkomende indicaties zoals fascia plantaris, Achillespees, patellapees, gemeenschappelijke extensorpees en supraspinatus en ervaar de voordelen van echografie in de praktijk. Onze cursus wordt gedoceerd door SonoSkills, Europa's grootste en meest ervaren aanbieder van musculoskeletale echografie cursussen. Perfect voor professionals die hun kennis en vaardigheden willen verbeteren.Schrijf u nu in!

Leerdoelen

 • De cursist verkrijgt theoretische kennis over wat echografie is, en welke plaats het inneemt binnen de klinische setting;
 • De cursist verkrijgt anatomische kennis over de 5 onderwezen structuren;
 • De cursist leert het MSU-apparaat praktisch te bedienen;
 • De cursist verkrijgt praktische vaardigheden om de 5 onderwezen structuren te scannen;
 • De cursist leert zijn beperkingen, en de leercurve van echografie.

Startdatum(s)

Locatie

Enraf-Nonius Experience Lab
Softwareweg 7
3821 BN Amersfoort
Netherlands

Waarom deze cursus volgen?
Musculoskeletale echografie is een krachtig instrument bij het diagnosticeren en behandelen van patiƫnten met bewegingsapparaat klachten. In combinatie met klinisch onderzoek biedt echografie een nauwkeurige diagnose en beeldvorming van weke delen en gewrichten. Klinisch onderzoek heeft soms beperkingen in het vaststellen van de oorzaak van pijn of disfunctie. Een MSK echografie cursus vergroot de kennis over anatomie en pathologie, en verbetert het klinisch redeneren. Dit levert niet alleen betere zorg op, maar ook persoonlijke en zakelijke ontwikkeling voor de praktijk. Het is een leerzame en inspirerende ervaring voor elke professional!

Bekijk de gratis 30 minuten durende video over de kracht van musculoskeletale (MSK) echografie.

Cursusonderwerpen
Tijdens de SonoSkills introductiecursus echografie in het Enraf-Nonius Experience Lab, ervaar je wat echografie is door het leren van scannen van vijf zeer klinisch relevante structuren:
 1. Fascia plantaris 
 2. Achillespees
 3. Patellapees
 4. Gezamenlijke extensoren onderarm (tennisarm)
 5. Supraspinatuspees (ook dynamisch)

eLearning
Na uw inschrijving voor de eendaagse Introductiecursus Echografie krijgt u kosteloos toegang tot de introductiemodule op het unieke Engelstalige eLearning-platform. Met behulp van het eLearning-platform krijgt u een optimale voorbereiding op deze cursus. Het eLearning-platform biedt u ondersteuning naast de reguliere opleidingsdagen. Deze vorm van leren combineert de beste elementen van regulier, face-to-face onderwijs, namelijk gepersonaliseerd leren en sociale interactie. Daarnaast kunt u gedurende het opleidingstraject alle kennis over de verschillende extremiteiten nog eens rustig, op uw eigen tempo bestuderen.

Alternatieve trainings opties
Ben je sowieso van plan te starten met MSK echografie kun je meteen instromen in de echte 6 daagse basis cursus MSK echografie (verspreid over meerdere maanden) te Amersfoort waarin je het scannen van de schouder, elleboog, pols, heup en enkel leert. De introductie cursus hoef je dan niet te doen.
Mocht je dezelfde cursus in ongeveer 4 achtereenvolgende dagen willen leren, dan is onze internationale foundations of MSK ultrasound boot camp te Amsterdam wellicht een optie voor je.

Programma

Introductiecursus Musculoskeletale Echografie

 • Taal Nederlands
 • Accreditatie 9 punten (Keurmerk)
 • Studiebelasting 8 uren (Hands-on)
  3 uren (eLearning)
 • Lengte 1 day
 • Locatie Amersfoort Netherlands
 • Startdatum(s) 04 June '24 See all dates
 • Trainers Sjaco Jordens, Monique Hageman, Mark van Doorn