photo Mienke van der Goot

Mienke van der Goot

Na afronding van haar studie fysiotherapie in 1998 ontwikkelde zij bijzondere interesse voor enkel en voetproblematiek. De voet als fundament voor het menselijk bewegen.

Dit leidde tot een opleiding aan de Academie voor Podologie die in 2004 werd afgerond tot Registerpodoloog. Om de diagnostiek binnen haar behandelplan verder te optimaliseren, deed zij volgde zij de basis en advanced opleiding voet/enkel echografie

De laatste 10 jaar is zij werkzaam bij Back in Shape Badhoevedorp, als fysiotherapeut en podoloog met speciale aandacht voor enkel en voetproblemen. Daarnaast heeft zij uitgebreide interesse in chronisch pijnproblematiek in bredere zin. Haar aanpak richt zich op het bio-psychosociale model. Een voet kan niet los gezien worden van de mens en geest.

In 2014 werd zij gevraagd om in de Bergman kliniek te komen werken als echografiste van enkel en voet, in nauwe samenwerking met de sportarts en de orthopedisch chirurgen. Haar echografische kennis gecombineerd met de ervaring als fysiotherapeut en podoloog levert een breed analytisch vermogen op die voordelig is voor de patiƫnt.

Sinds 2018 is Mienke actief als docent enkel/voet echografie bij SonoSkills!