BEST SELLER!

Advanced Schouder Cursus - Level 2

Deze scholingsactiviteit is een verdieping op de basiscursus en daarmee een verdieping van de echografische diagnostiek van de schouder. Hierin worden de basis probeposities uit de basiscursus herhaald en uitgebreid met specifieke, nieuwe posities. Er zal dieper ingegaan worden op de anatomie en het oefenen van verschillende probe posities, waar extra aandacht zal zijn voor de startpositie en scantechnieken, om zodoende een optimaal beeld te verkrijgen.


Objectifs pédagogiques

  • Verdiep je echografisch onderzoek met advanced probe posities
  • Studeer normale sonoanatomie en pathologie met MSK echografie
  • Herhaal de pathologie van de schouder uit de basisopleiding
  • Herken echografisch pathologie van de schouder
  • Leer een diagnostisch echografie rapport te schrijven

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, huisartsen, fysisch geneesheren, osteopaten, chiropractoren,…


Cursusbeschrijving

We bekijken zowel theoretisch als praktisch enkele belangrijke osseous, cartilaginous, capsuloligamentous, myogenic, neurogenic, en vasculaire structuren. Niet alleen ‘normale’ anatomie komt aan bod, maar natuurlijk zullen we ook veel interessant pathologie casuistieken bespreken. Alle schoudervaardigheden van Level 1 en 2 worden geplaatst in een groter kader van klinische relevantie, klinisch redeneren en klinishe besluitsvorming. Zo zal de cursist aan het einde van deze scholingsactiviteit een uitgebreid en specifiek diagnostisch onderzoek van de schouder kunnen uitvoeren door middel van echografie.

Programme

Intervenant

photo Marc Schmitz, MSc

Autres dates de formation

Schouder Masterclass - Level 2 Amersfoort 01-02-2022 Eugene Bakker
Schouder Masterclass - Level 2 Amersfoort 03-06-2022 Eugene Bakker
Schouder Masterclass - Level 2 Amersfoort 08-11-2022 Eugene Bakker

Partenaire de la formation

SmartEducation

SmartEducation organiseert opleidingen in de verschillende deeldomeinen van de musculoskeletale zorgverlening en doet hiervoor beroep op nationale en internationale topsprekers! Wetenschappelijk onderbouwde opleidingen, praktische relevantie en directe toepasbaarheid zijn de voornaamste bouwstenen van het DNA-profiel van SmartEducation.

Visit website
logo SmartEducation