Gratis Introductiedag Point-of-Care Echografie voor Huisartsgeneeskunde

Deze1 daagse introductiecursus point-of-care echografie  is specifiek ontwikkeld door en voor huisartsen. Hiervoor is een uniek samenwerkingsverband aangegaan tussen echografie geïnteresseerde huisartsen gebundeld met de expertise van DEUS en SonoSkills. Het resultaat is een relevante, leerzame en leuke Point-of-Care Echografie scholing specifiek voor alle huisartsen en huisartsen in opleiding.

WHAT YOU'LL LEARN

  • De voordelen en beperkingen van point-of-care echografie voor huisartsen te benoemen
  • Bekend zijn met het een belangrijk deel van het spectrum van de indicaties van point-of-care echografie voor huisartsen
  • Bekend te zijn met de  grondbeginselen voor het verkrijgen verkrijgen en het interpreteren van beelden met point-of-care echografie voor huisartsen
Tijdens deze cursus zal een groot deel van de onderwerpen die in de reguliere 3 daagse cursus aan bod komen ook in vogelvlucht de revue passeren. Tijdens de praktijksessies zal een begin worden gemaakt met het aanleren van de noodzakelijke vaardigheden om echobeelden te verkrijgen en te interpreteren.

De theorie wordt in presentaties en e-learing aangeboden. Het zwaartepunt van de cursus ligt echter liggen in het uitgebreide hands-on gedeelte; namelijk het vervaardigen en interpreteren van echobeelden. Voor een optimaal leerrendement met focus op het zelf verrichten en interpreteren van echografie maken wij altijd gebruik van proefpersonen, doorgaans studenten geneeskunde. De deelnemers hoeven dus niet op elkaar te oefenen.

Program

Trainer

photo Marc Schmitz

Marc Schmitz Founder & Trainer

During his MSc. at the Faculty of Medicine and Pharmacy at the Vrije Universiteit Brussel, Marc's interest in...

Read full profile

Our COURSE PARTNER

DEUS

DEUS is dé nummer 1 op het gebied van scholing in point-of-care echografie. De ontwikkeling van point-of-care echografie heeft een vlucht genomen en de zorg blijvend veranderd. Al sinds 2012 werkt DEUS, met een groot aantal instructeurs uit diverse specialismen en disciplines, aan de ambitie, om het essentiële gebruik van point-of-care echografie door kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor elke zorgprofessional mogelijk te maken.

Visit website
logo DEUS